Over ons en het naslagwerk

Het naslagwerk
Wij (Frank en Vincent) hebben de gehele parlementaire behandeling van het nieuwe belastingverdrag met Duitsland geordend. De insteek van dit naslagwerk is de gebruiker een overzichtelijke weergave te bieden van de Nederlandse parlementaire behandeling van het nieuwe belastingverdrag met Duitsland.
De kracht van dit naslagwerk vormt de artikelsgewijze opdeling van de parlementaire behandeling. Elk onderdeel van de parlementaire behandeling is bekeken, beoordeeld en opgeknipt. Wij hebben er voor gekozen om het naslagwerk zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zodoende komt het voor dat parlementaire uitlatingen onder meerdere artikelen terugkomen of juist enkel onder een specifiek artikel, dit is dan duidelijk door ons aangegeven. Hierdoor wordt voorkomen dat u onnodig moet bladeren.
Op deze wijze voorziet dit naslagwerk in de behoefte om op een zo eenvoudige en gestructureerde manier het nieuwe verdrag met Duitsland toe te passen en te interpreteren. Dit kan veel onnodig zoek- en speurwerk besparen. Een ander voordeel van dit naslagwerk is dat, gezien de 57-jarige duur van het oude verdrag, dit naslagwerk waarschijnlijk decennia mee zal gaan – een goede investering voor de toekomst dus! Wanneer u personen of bedrijven adviseert die zaken doen in Duitsland is dit een onmisbaar hulpmiddel in de praktijk.

Over ons

Frank Elsweier w

Drs. F.J. (Frank) Elsweier (1979) is fiscaal econoom en sinds 2010 als docent en onderzoeker verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg van Tilburg University. Hij verzorgt colleges betreffende de vennootschapsbelasting en doet promotieonderzoek waarbij het Ne­derlandse vennootschapsbelastingstelsel wordt vergeleken met het  Duitse vennootschapsbelastingstelsel. Daarnaast is hij verbonden aan EY Belastingadviseurs.

 

Vincent Bouten w V.G.M.P. (Vincent) Bouten (1990) studeert Fiscaal Recht aan Tilburg University en was student-assistent bij het Fiscaal Instituut Tilburg. Daarnaast is hij verbonden aan het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch als buitengriffier.